2018. június 8., péntek

Epres fantázia brownie

Ez a csokis csoda eperkrémmel megédesít minden pillanatot. Teljesen Gluténmentesen...



Epres fantázia -Brownie

Hozzávalók a tésztához:

7 db tojás
250 g gluténmentes süteményliszt keverék
150 g kristálycukor
1 kávéskanál gluténmentes szódabikarbóna
Csapott kávéskanál gluténmentes sütőpor
20 dkg vaj
3 tábla étcsokoládé
Csipet só
                      
Hozzávalók az epres krémhez:

1 pohár mascarpone
½ kg eper
1 dl tej
¼ kupak folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A kristálycukrot, a gluténmentes lisztkeveréket, sütőport és a szódabikarbónát összeöntjük, mialatt vízgőzön felolvasztjuk vajon a csokoládét. A tojásokat beleütjük a száraz alapanyagokba, majd a már folyékonnyá vált csokoládét is hozzákeverjük, alaposan eldolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe töltjük.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, s 180 fokon 25 percig légkeverés mellett sütjük.

A krémhez egy tálba kanalazzuk a mascarponét és tejjel lágyítjuk az állagát. Az édesítőszerrel ízesítjük, s az összetört epret belekeverjük, majd bot-mixerrel végképp összedolgozzuk.   

Tálalás:

A puha brownie-t felkockázzuk, majd ráöntjük az eperkrémet, s csokoládéba mártott eperrel, tejszínhabbal és csoki öntettel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Követés

Pocsolya pajtás

Mikor a legkevésbé várnánk a semmiből ott terem egy különös állagú barát... A mesét az alábbi linkre kattintva érhetitek el: https://you...